Sitemizden/Son eklenenler

Salı, Eylül 27, 2016

Yol genişletme çalışmaları

Ağustos ayının son günlerinden itibaren 7 km si köy sınırlarımızda kalan Varto-Güzelkent-Yılanlı-Çayçatı-Dodan köy yollarındaki genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmanın bitiminde köylerin merkezle olan yolları en az 6 metre genişliğinde olacak
Muş ile Erzurum'u bir birine bağlayan Karlıova geçişli yolun Güzelkent (Tatan), Taşlıyayla (Şeman) ve Varto kavşağından itibaren 15 km'lik yol genişletiliyor.
Çalışmalar bittiğinde bir gidiş , bir geliş olmak üzere yolun 2 şerit ve 6 metreden oluşacağı belirtiliyor.
Söz konusu çalışmalar kapsamında Haziran ayında köyümüzün güneyinde kalan mevkide mezarlığa giden yol üzerinde bulunan ve en az 50 yıldır hizmet veren eski köprü yıkılarak yerine daha geniş bir köprü yapılmıştı, ancak yeni yapılan köprünün yeteri kadar geniş olmadığı da eleştiri konusu oldu.
Genişletme çalışmalarında zemin düzeltme işleri büyük oranda tamamlanırken Köyümüzün içinde kalan caddeyle ilgili henüz bir iki yama dolgu çalışması dışında hareketlilik görülmezken, alt zemin sonrasındaki kum serme çalışmaları da yine köyümüzün alt kısmından gundemira köyüne doğru tamamlandı.
Geçmişteki hatalar tekrar edilirse
Asfalt altı malzemenin dökümü yapılsa bile asfaltın bu sene yapılmayacağı anlaşılıyor.
Daha önce değindiğimiz gibi özellikle köyümüz içinden geçen iş makinası gibi paletli araçların geçişi nedeniyle köy yollarımız perişan haldeydi. Geçmişteki tüm işlerde kullanılan malzemenin kalitesizliği, ince tabaka halinde yapılan asfalt,aralarda kalan çukurların yağmur obruklarına dönüşmesi,sonra her araç geçişinde git gide büyümesi sonucu cadde'den köyümüzün içine varana kadar ve köy içinde de aynı şekilde devasa büyüklükte çukurlar oluşmuş ve yıllardır çok ciddi kaza riskleri atlatılmıştı.
Yeni yapılan genişletme çalışması sonrasında dökülecek asfalt yine soğuk asfalt olursa bu çalışmanın da boşa gideceği ve yolların yine aynı sonuçla karşılaşacağı ap açık ortadayken sonucun ne olacağı merakla bekleniyor.
HABER:V.Beyazgül
BU HABERİN VİDEOSU

vengetata.com
İLGİLİ HABERLER

Tatan yolları tehlike saçıyor !  - 10 Eylül 2013

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...