Sitemizden/Son eklenenler

Salı, Eylül 16, 2014

Zerde Durmaz halamizi kaybettik

Tatan köyü 2014 yılında 10. Kaybını  da ne yazık ki  bu gün verdi, köyümüzün çınarlarından Zerdî Durmaz halamız hakka yürüdü !
Bir süredir “Akciğer Kanseri” teşhisi ile tedavi gören ve daha sonra tıbbi açıdan hiçbir şey yapılamayacağı belirtilerek taburcu edilen Zerde hala 16 Eylül 214 sabahı  çok sevdiği köyünde Tatan’da sonsuzluğa yürüdü.
 Kış aylarında solunum yetersizliği şikayeti artan Zerde hala önce Varto, Sonra Muş ve daha sonra Diyarbakır’da tedavi görmüştü. Özellikle Muş’taki tedavisi sırasında çok yıprandığını bildiğimiz Zerdi Durmaz, birkaç kez Erzurum’a da götürülmüştü.
Zerde Hala Tatan’daki  Ziyara Bower Mezarlığında defnedilecek.
 Başta Durmaz ailesi olmak üzere bütün yakınlarına, sevenlerine ve Tatan Halkına baş sağlığı diliyoruz.
Cae To Cennet bo
Ramâ heqi to sera bo
Oxur bo Amıka Zerdê !
 Haber tarihi: 16 / 09 / 2014
Bu içeriğe yapılan yorumlar (4 Yorum)

4 - Şehmus Özonur 24/02/2015
Selamun Aleykum, Ben D.Bakırdan Sehmus Özonur (Eno Lac Ğas) Zerda Nenemizin SevapIarı GünahIarından Çok OIsun İNSALLAH mekanı Cennet OIsun Başımız SağoIsun. Vefatından Dolayı Cok uzuldum Ne Yapalım Kader, Giden Geri Gelmiyor

3 - Sehmus Özonur 12/02/2015
ne yazıkki zerde neneye yetisemedim cok uzuldum 1 hafta sonra olum haberin duydum telefonla aradım ne yazıkki olum haberini aldım allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun tum tatan halkına selam olsun

2 - CİHAN SEKER 10/02/2015
Rabbim cennetIe müjdeIesin ruhIarımızı hataIarımızı DuaIarımızIa Affetsin DuaIarımızı kabuI eyIesin mekanımızı CennetIe MüjdeIesin Başımız SağoIsun.

1 - mutlu beyazgül 17/09/2014
zerde halanın vefatından dolayı hepimizin başı sağ olsun allah rahmet eylesin FAKAT TATAN KÖYÜNE YAKIŞMAYAN DAVRANIŞLAR VAR KÖYDE CENAZE OLDUĞU ZAMAN YANĞINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ HEMEN DEFN EDİYORLAR ÇOK AYIP BİR DAVRANIŞ ESKİDEN OLSA KABUL MORG YOK HAVA SICAK BEKLEMEZ AMA ŞİMDİ ÖYLE BİR SORUN YOK CEMEVİ VE MORG VAR VEFAT EDEN KÖYLÜMÜZÜN ŞEHİRDE VE YURT DIŞINDA ÇOCUKLARI VR ONLARI BEKLEMEK EN DOĞRU DAVRANIŞTIR ONLARI BEKLEMEDEN DEFNETMEK O AİLEYE ÇOK BÜYÜK SAYĞISIZLIKTIR HİÇ BİR KÖYDE VEFAT EDEN CENAZEYİ YANĞINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ HEMEN DEFN ETMEZLER BU DAVRANIŞ SADECE TATANDA VAR BUNUN ÖNCÜLÜGÜNÜ KİM YAPIYORSA KUSURA BAKMASIN SAYGISIZ BİRİDİR ONLARCA CENAZEYE YOLLARA DÜŞEN ÇOCUKLARI DAHA YOLDAYKEN HATTA VARTO MUŞA BİLE GELMİŞKEN BEKLEMEDEN DEFN ETTİLER BİLİYORUZ UMARIZ BUNDAN BÖYLR CENAZE SAHİPLERİNİN FİKİRLERİNE GÖRE HAREKET EDİLİR BEKLENİR ÇOCUKLARIDA BÜYÜKLERİNİN MEZARINA BİR AVUÇ TOPRAK ATMA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRİRLER KOCAELİ MUTLU BEYAZGÜL TEKRAR MEKANI CENET OLSUN ZERDE HALAMIZIN.

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...