Sitemizden/Son eklenenler

Perşembe, Kasım 22, 2012

Dere ıslah çalışmalarında sona gelindi

1 Ekim tarihinde sitemize eklediğimiz haberde köyümüzde kültürevi civarındaki derenin ıslah edilmekte olduğunu belirtmiş ve bir kaç fotoğraf da paylaşmıştık.
Bu haberimizde ise 20-25 Ekim tarihlerinde çektiğimiz fotoğraflarda deredeki inşaatın ortalara gelmiş halini ve 22 Kasım (bugün) itibari ile çekilen fotoğraflarda ise son halini göreceksiniz.

Bilindiği üzere söz konusu dere Tatan Kültürevinin kuzey yönünden gelen arazi sularının orta mahalle muhitinden köyün ziyaret deresi mevkiine doğru uzanan bir hatta bulunuyor ve bu dere son yıllarda özellikle ana caddeye yönelik ciddi bir tehdit oluşturmaktaydı. 
Eleştiri ve Teşekkür
2010 yılında Kültürevinin Resmi açılış töreninde Muş Vali Yardımcısı ve dönemin Varto Kaymakamından söz alınmasına ve "konu DSİ ye havale edildi" denilmesine rağmen yaklaşık 1 buçuk yıl süresince hiç bir çalışma yapılmamış ve doğal olarak bu konuya dair eleştiri yazımızı Temmuz 2011 de yayınlamıştık 2012 bütçesi hazırlanırken bu eleştirilerimiz dikkate alındığı için sevinçliyiz.
Deremizin ıslahından kaçındıkları için eleştiriyi hak eden kişi ve kurumlardan, bu çalışmada katkısı veya desteği olanları içerecek şekilde teşekkürü de bu satırlar üzerinden borç biliyoruz.
Yol da genişletilmeli
Şimdi bu derenin ıslahı tamamlanma aşamasında kışa girilmeden ise muhakkak o civardaki yolun mutlaka toparlanması genişletme ve sağlamlaştırma çalışmasının bitirilmesi gerekiyor aksi halde ilerleyen gün veya aylar içerisinde trafik kazalarının yaşanması insan veya hayvanların dereye düşmesi tehlikesi de mevcut tabi ki otomobillerin de !
Haber: Veli Beyazgül
Fotoğraflar:Erdem Karataş / Veli Beyazgül
www.tatansitesi.com
www.vengetata.com
 Haber tarihi: 22 / 11 / 2012

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...