Sitemizden/Son eklenenler

Pazartesi, Ekim 01, 2012

Tatan Kültürevi deresi ve yolu ıslah ediliyor

Uzun bir bekleyişin ardından “Tatan’a hizmet başka bahara” başlıklı haberimiz nihayet ses getirdi. 2010 yılında söz verilmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyince  4 Temmuz 2011 tarihinde ( yani bundan  14 ay önce) dile getirdiğimiz "Kültürevi çevresindeki yol ve dere ıslahı projesi"  sonunda uygulanmaya başladı.İstinat duvarımız örülüyor...

Köy muhtarı M.Ali Beyazgül'den edindiğimiz bilgilere göre Dere Islahı ve Yol kenarına tretuar (istinat) duvarı örmenin ön hazırlık çalışması olan Dere zemini sağlamlaştırma işi 3 gün içerisinde hızlı bir şekilde uygulamaya geçti.
Köy girişinden itibaren yaklaşık 80-100 metrelik hat boyunca çeşitli noktalarda ağaçlar kesildi ve dereye büyük mikserli kamyonlar tarafından beton dökülerek zemin sağlamlaştırma çalışmaları yapıldı.
Bundan sonra ise derenin her iki tarafına 160 cm yüksekliğinde bir duvar örülmesi ( veya kalıp bağlanması) gündemde bunun da birkaç gün içerisinde başlayacağı belirtiliyor.
Söz konusu noktada yol nerdeyse tek aracın geçişine bile engel olacak denli daralmış, yağmur ve kar gibi etkenler yüzünden yolun büyük kısmı dereye akmış ve büyük bir tehlike yaratmaktaydı. Bu çalışma ile kültürevi deresinin ıslah edilmesi, olabilecek su taşkınları veya aşırı yağmur durumlarında ise muhtemel sel tehlikesinin heyelanla birleşip yola zarar vermesi de önlenmeye çalışılmış oluyor.
Bu konuyla ilgili olarak ayrıca şu habere bakabilirsiniz:
Fotoğraflar için Erdem Karataş'a teşekkür ediyoruz.
 Haber tarihi: 01 / 10 / 2012

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...