Sitemizden/Son eklenenler

Cumartesi, Mart 17, 2012

Köyde şiddetli kar fırtınası,hayat durma noktasında !

Tatan'da son yılların en şiddetli kış'ı yaşanıyor. Yoğun kar yağışı sonrasında dün öğleden sonra başlayan fırtınanın bugün ( 17 Mart 2012) akşama doğru civarında ancak bir miktar hız kestiği öğrenildi. Kar tipisi nedeniyle ilçe ve diğer köylerle ulaşım tamamen kesilirken haberleşmede de önemli kesintiler yaşanıyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre bundan 20 gün kadar önce aşırı kar yağışı nedeniyle köy yollarının kapanmasından sonra bu defa yaşanan kar fırtınası insan ve diğer canlılar açısından tehlike oluşturacak boyutlara varmış durumda. Kar kalınlığının köy içinde zaman zaman 3 metreyi aştığı, fırtınanın köyün özellikle ilkokuldan özkonak( qeregvec köyüne doğru) olan alanda ve yine köyün Tanzik (derebani) mahallesine doğru etkili olduğu belirtiliyor.

İnsanların günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında büyük sıkıntılar yaşadığı, hayvanların yemlenmesi ve sulanmasının bile neredeyse imkansız hale geldiği öğrenildi.Fırtına nedeniyle karın çatılarına kadar çıktığı noktaları görmenin de yine neredeyse sıradan hale geldiği son yıllarda hiç  bu kadar şiddetli bir kış yaşanmadığı dile getiriliyor.

Cep telefonlarının çekmediği köyde, zaman zaman elektrik kesintilerinin de yaşanması nedeniyle ev telefonlarının da her an kesilme ihtimali söz konusu.

Kaynak: Ali Beyazgül, Saime Durmaz

Haber : Veli Beyazgül
www.vengetata.com 
 Haber tarihi: 17 / 03 / 2012

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...