Sitemizden/Son eklenenler

Cuma, Ocak 27, 2012

2011 de Tatanlılar düğün rekoru kırdı !

Rekor: 18 düğün !
Sitemizde il günden beri verdiğimiz düğün ve nişan duyurularını son yıllarda düzenli istatistiklerle arşivlemeye devam ediyorduk.Merak edenler düğün nişan bölümlerinden bu sayıları takip ettiler.

2011 Yılı başka hangi açıdan hafızalarda yer edecek henüz bunu bilemesek de evlenen Tatanlıların sayısındaki dikkat çekici artış galiba uzun yıllar hatırlanacak gibi.
Geçen sene (2011) yılı içerisinde tam olarak 18 tane düğün gerçekleştirildi. Bu düğünlere yurtdışında yapılmış olan düğünler varsa bunlar sitemize bildirilmediği ve bizim de takip etme şansımız olmadığından dahil edilmediğini de özellikle belirtmek istiyoruz.
2011 de 16 köylümüz nişanlandı, bu 16 kişiden 7 tanesi 2011 yılı içerisinde evlenmeyi tercih ederken 2012 veya daha sonra evlenmek üzere nişanlı kalanların sayısı ise 9 kişi oldu.Toplamda 14 nişan gerçekleşti ve bu nişanlardan 2 tanesinde erkek ve kız tarafı köyümüzdendi.Geri kalan tüm nişanlar köy dışından damat veya gelin adaylarıyla gerçekleştirildi. Nişanlanan gençlerden 10 Tanesi Kadın 6 Tanesi Erkeklerden oluşuyordu.
Düğün ayrıntıları:
2011 yılında 18 kişi evlendi demiştik toplam düğün sayısı 17
Bu düğünlerden 16 tanesi köy dışından bir gelin veya damatla gerçekleşirken sadece 1 tane düğünde hem gelin hem de damat tatan'lıydı.
Evlenen Kızlarımız: 9 kişi
Evlenen Erkeklerimiz:8 kişi
2007 den bugüne en az 65 kişi evlendi
Son yıllardaki bilgileri yan yana getirince 2007 den bugüne en az 65 Tatanlı evlendi.Bu düğünlerden bazıları kişilerin özellikle siteye "düğün listesinde adım görünmesin" dedikleri için sadece sayısal bir değer ifade etti, diğer düğünleri ise isimleriyle zaten yayınlamıştık.
Bir diğer ayrıntı da Üniversiteyi kazanma oranlarının son 5 yıllık oranıyla Düğün sayılarının toplam oranları neredeyse aynı şekilde.Bildiğiniz gibi son 5 yılda 60 dan fazla Güzelkent'li üniversiteye yerleşmiş ve biz bunu da haberleştirmiştik...
Hayatlarını birleştirerek evlenen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor mutluluklar diliyoruz.Düğün ve nişan sayısı aşırı derecede olduğu için fotoğrafların eklenmesi de o denli zor.Zaten elimizde her düğüne ait kayıt da yok.
Darısı evlenecek tüm gençlerin başına...
Araştırma:V.Beyazgül.
 Haber tarihi: 27 / 01 / 2012

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...