Sitemizden/Son eklenenler

Perşembe, Kasım 24, 2011

Yıllar sonra Tatan'da Bakkal açıldı

Yıllar sonra köyümüzde yeniden bir bakkal açıldı !
Köylümüz Hıdır Karakaya tarafından eski köy odası binası ve ek alanlarında açılan "Köylüm Gıda" sayesinde köy halkı Çaylar veya Varto'ya gitmeye gerek kalmadan da bir çok ihtiyaç malzemesini Tatan sınırları içerisinde temin edebiliyor.

Özellikle yaz sezonunda büyük ilgi gören köydeki mini market fikri köy halkınca da memnuniyetle karşılanıyor.Çocuklar için yaz sezonunda Bisküvi, Dondurma, Sakız anlamına gelen Bakkal, ev kadınları için Çay,Hazır tavuk vb anlamlara geliyor.
Fiyatların Varto ilçe merkezi ile paralel olması Bakkala olan ilginin bir diğer sebebi. Fiyat farkı olmayınca ve malzemeler de taze olunca köylüler tercihini kendi kapılarındaki marketten yana kullanıyorlar şüphesiz.
Vengetata sitesini takip eden sizler için yaptığımız araştırmalara göre köyümüzde daha depremden önce 1950 li yıllarda da bir bakkal (dukan) varmış. Bu dükkanda gıdadan giyime ( kumaşlar vb) çeşitli ihtiyaçlara yönelik malzemeler bulunmaktaymış. Tural ailesinden "Dursun Tural" amcanın açtığı bu dükkandan sonra depremden sonra 1980 ve 1990 lı yıllarda Süleyman ve Çakmak Sarıkaş amcaların işlettikleri bakkallar ve sonrasında değişik tarih ve süreler boyunca farklı ailelerin geçici dükkan açmışlıkları olmuştu.
Köyümüz için önemli bir ihtiyaca cevap veren köylüm Gıda'nın uzun ömürlü olmasını diliyor ve köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyoruz.
SONRAKİ HABERİMİZ: "Köy Kahvehanesi" YAKINDA !
Haber & Foto:Veli Beyazgül

 Haber tarihi: 24 / 11 / 2011
______________________________________
Bu içeriğe yapılan yorumlar (1 Yorum)

1 - Hıdır Karakaya -Köylüm Gıda 26/12/2011
Yapılan bu haber nedeniyle köy sitemize ve haberi hazırlayan kardeşimiz Veli Beyazgül'e Köylüm Gıda olarak teşekkür ediyoruz. Bu arada yaklaşan yeni yıl nedeniyle bütün tatanlıların yeni yılını kutluyor 2012 nin daha güzel bir sene olmasını diliyoruz. Köylüm gıda Hıdır Karataş Güzelkent Köyü Varto

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...