Sitemizden/Son eklenenler

Çarşamba, Haziran 01, 2011

Tatan Kültürevinin morg bölümü hizmete hazır

Yapımı önceki yıl tamamlanan ve 2 yıldır fiili olarak hizmette olan Tatan Kültür evindeki önemli bir eksiklik daha giderildi. Halkın cenaze ve taziye işlemlerinde kaybettiği yakınlarını aynı gün gömme zarureti Morg bölümü için satın alınan soğutma tertibatının köye ulaştırılıp montajı gerçekleştirilmesi ile birlikte sona erdi.

Söz konusu Morgun masraflarının büyük kısmının İstanbul'da yaşayan köylümüz İsmet Teker tarafından karşılandığı bildirildi.İsmet abiye geleneklerimizin cenaze hizmetleri noktasında modern dünya anlayışında yaşadığımız bu sıkıntıyı çözmemizde sunduğu katkı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bilindiği üzere 3 yıl önce inşaatı başlarken yaşadığımız en büyük tartışmalardan birisi de "köy yerinde morgun ne işi var" sorusuydu.Bu soruya ısrarla karşı durup, kültürevimizde morg için oldukça büyük bir alan ayrılmasını sağladığımız için şimdi daha çok seviniyoruz.
Şimdiye kadar morg kısmında ancak cenaze yıkama ve kefenleme işlemi yapılabilmekteydi.Bundan sonra yakınını kaybeden köylülerimiz kaybettikleri yakınlarını sonsuza uğurlamadan belki son bir kez daha görme şansına kavuşmuş oldular.
Haber:Veli BEYAZGÜL
Haber tarihi: 01 / 06 / 2011
-----
2 - GÜRSEL SARIKAŞ 02/06/2011
TATAN KÜLTÜR EVİNE KATKI SAĞLAYAN VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM........

1 - Veli BEYAZGÜL 01/06/2011

Her kim ki güzel şeyler yapılmasına zerrece katkı sunuyorsa insan olana takdir etmek düşer. Her doğru şeyde takdir etmek yerine insanların çelme atma ve kuyu kazma yarışına girdikleri bir dünyada köy halkının büyük çoğunluğunun hepsi birbirinden değerli maddi veya manevi katkılarıyla inşa edilen Tatan Kültür Evi'mizdeki en önemli ihtiyaçlardan birisi bu soğutma sistemiydi.Bu anlamda İsmet TEKER' e içtenlikle teşekkür etmeyi borç biliyorum.Aynı şekilde geçen sene Salonun zemininin fayansla kaplanması da Kültürevimizin daha görkemli görünmesini sağlamıştı o çalışmayı üstlenen Av. Orhan TURAL' a da teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum. Diğer katkılar saymakla bitmez.Emeği geçen herkese teşekkürler ve saygılar.

Mahmut GÜL 2024-2029 donemi muhtari olarak seçildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Muhtarlık seçiminde Mahmut GÜL köyümüzün yeni muhtarı olarak seçilmiştir. Güzelkent Köyü ( Dewa Tata/ Varto&#...